Skitarbeid

Den lange perioden med iskald og sterk vind har ført til diverse problemer for mange. Det er nok å nevne at det knusktørre terrenget har ført til stor brannfare, og også branner av katastrofalt omfang. For meg har det ført til at korttidslageret for husdyrgjødsel har frosset. Ikke hele lageret da, men rundt pumpa var det godt tilfrosset. Jeg er avhengig av å regelmessig pumpe over gjødsla fra denne kjelleren til en større gjødselkumme, og nå nærmer det seg fullt. Så da er det bare å begynne å tine og hakke is. Kom ikke helt i mål med jobben i dag, men regner med å få tint resten i morgen. Så da blir det forhåpentligvis skitpumping.


Spettet er et nyttig redskap også i denne sammenhengen.


En kalvedrikkvarmer er overraskende effektiv når det har frosset i gjødselkjelleren.


Mye er tint opp her, men ikke nok til å få svingt tilstrekkelig på pumpa.


Kuskitslush.

3 kommentarer
  1. Deler denne jeg Terje,så alle kan se at gårdsdrift ikke bare er å få melka kyrne.D er så uendelig mange ting som kan dukke opp nær sagt både “utaskjærs “og “innaskjærs” på en gård.Men problemer er til for å løses,men da må en ofte være både snekker,mekaniker og jeg vet ikke hva.Etter et langt liv som bonde er jeg sikker på at vi kunne fått fagbrev i nesten hva som helst.

  2. Det å vera bonde gjer at ein i allefall vert kreativ. Lykke til Terje. Kanksje mildveret kan hjelpa deg på veg no. Apropos mildver og ingen snø. Heller du til istid eller oppvarming no?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg