Nødhjelp til Flatanger

I dag melder flere medier at Lærdal kommune tilbyr seg å videresende innholdet i semitraileren som de fikk i nødhjelp etter katastrofebrannen for kort tid siden. Etter det jeg har forstått var innholdet mye brukte klær, leker og bøker. Det er ikke overraskende at Lærdal ikke hadde bruk for innholdet i traileren. Når slike ulykker rammer, er jo forsikringsselskapene raskt ute med økonomisk hjelp til de rammede. Og tilgangen til å få kjøpt seg nye klær og mat til livets opphold er som kjent veldig god i vårt overflodssamfunn. Jeg vil faktisk tro at de fleste som mistet hjemmet sitt i den omfattende brannen vil benytte seg av forsikringspengene til å kjøpe seg nye klær og annet de trenger. Fremfor å nytte seg av “nødhjelp” fra Bergen som lærdølenene ikke ville ha. Derfor er det veldig overraskende at Lærdal i det hele tatt tenker tanken på å sende lasset med brukte klær til Flatanger. Et uhyggelig stort antall bygninger gikk med i brannen, men tross alt var det bare fire bolighus som brant ned. Jeg antar at det bare er høflighet som ligger bak, når Flatangers ordfører ikke vil avvise tilbudet om “hjelp”. For det er tross alt ikke sånn at de rammede står halvnakne rundt ruinene av sine hjem og fryser og sulter. Og det har jo vært ganske imponerende å se hvor velfungerende samfunnet har vært i disse krisetider, såvidt jeg kan se har alle blitt tatt godt hånd om også i Flatanger. Og det hersker ingen tvil om at hele Flatangersamfunnet trenger hjelp og støtte framover, men ikke i form av avlagte klær fra Bergen. Det har jeg ingen tro på.


Faksimile fra Namdalsavisa.


Som dette oppslaget fra Namdalsavisas nettutgave viser, kommer det penger fra forsikringsselskapene raskt.
    

4 kommentarer
  1. Er helt enig Terje. Må helt ærlig innrømme at jeg ikke forsto noe av den innsamlingsgreia i det hele tatt.

  2. Ha ha, de som sender “nødhjelp” til Lærdal og nå videre til Flatanger har missforstått noe fundamentalt, nesten som å skyte spurv med kanoner.. Totalt bortkastet og utenfor proposjoner i forhold til det som har skjedd. Jeg skjønner gode intensjoner, men det kan jo være greit å bruke hodet og tenke seg om to ganger før man sender avgårde 2 poser med gamle klær..
   Som du påpeker, forsikringsselskapene er fortere på banen enn man skulle tro. Og de som ikke hadde innboforsikring og leide? Vel det er påtide at det blir påtvunget med innbo-forsikring slik som for eiendom.. Uansett har alle komuner en nødplan for de som ikke har forsikring, så det er ikke helt krise for dem heller. Hotell og penger blir ordnet fortest mulig. De færreste har vel bruk for gamle klær og leker de første dagene etter en brann?
   Hvis folk har så mye å “gi” bort, hvorfor har de ikke gitt dem til f.eks fattighuset? Nei, dette bekreftet bare det jeg har visst i mange år; folk flest er blåste i hodet. Og bare hat meg for å mene dette, det er sant (det er derfor det svir hvis du som leser dette føler deg fornærmet. Sannheten svir vet du..)
   Hilsen en som gir vekk tingene etterhvert som jeg ikke bruker dem og gir dem til uff eller noen som faktisk har bruk for dem.. (f.eks fattige i andre land som ikke har tilgang til forsikring engang)
   Stå på Terje, takk for en flott humor og noen mer alvorlige innlegg som dette.

  3. Om dei ikkje hadde bruk for klærne i Lærdal så har dei ikkje bruk for dei i Flatanger heller.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg