Ubaydullah Hussain

Islamisten Ubaydullah Hussain står i disse dager tiltalt ved Oslo tingrett for å ha framsatt trusler mot journalister, han har kommet med hatefulle ytringer mot jøder, og han har oppfordret til steining av en homofil forfatter. Dette er noen av punktene påtalemyndighetene mener rammes av straffelovens bestemmelser. Og det er jo ingen tvil om at Hussains ytringer er svært krenkende og tildels hårreisende. De aller fleste tar sterk avstand fra dette avskyelige oppgulpet. Det som imidlertid provoserer meg aller mest, er at denne ytterliggående ekstremisten prøver å dekke seg bak vårt liberale samfunns ytringsfrihet. Selv ytringsfriheten har noen grenser. Og de grensene er langt videre enn disse islamistene liker. Selv en uskyldig tegning eller annen “krenkelse” av deres profet mener de skal straffes med døden. På denne bakgrunnen blir det utrolig hult når han sier at han “kun har forholdt seg til den ytringsfriheten deres land er så stolt av”, og mener også at han ikke “har brutt deres menneskelagde lover”.

Ytringsfriheten skal ha færrest mulige begrensninger, den er selve bærebjelken i et liberalt og demokratisk samfunn. Disse menneskene må gjerne få si at vi er et skittent, syndig og ekkelt samfunn. Men trusler som frambringer frykt, og ytringer som sterkt krenker andre mennesker må vi aldri godta. Så blir det opp til domstolen å avgjøre om islamistens utsagn er straffbare. Men som samfunn må vi aldri tillate at slike mennesker får innflytelse eller blir tatt hensyn til. Og hva Ubaydullah Hussain selv angår, så viser han at ekstremister er ekstremister uansett om de kaller seg Hitler, Pol Pot eller Ubaydullah Hussain.


Dette er altså fanatikeren Ubaydullah Hussain som som prøver å få beskyttelse av den samme ytringsfriheten som han så inderlig hater.


Den danske tegneren Kurt Westergaard som fikk sitt liv på det nærmeste ødelagt av Hussain meningsfeller for å ha benyttet seg av sin ytringsfrihet.


Her tenkte jeg å legge ut den mest kjente av Muhammedkarikaturene, men så kjenner jeg at jeg til mitt store ubehag at jeg ikke kan gjøre det likevel, ihvertfall ikke usladdet. Det har disse ekstremistene klart å gjøre med meg………

5 kommentarer
  1. Om dei ikkje likar lovane i landet vårt, så kan dei jo berre dra heim dit dei kom ifrå. Det er no mi enkle meining.

  2. Veldig greit at du sladder tegningen! Jeg synes ikke vi trenger å gjøre hva vi kan for å provosere, heller ikke i ytringsfrihetens navn.
   Nå er det heldigvis få med samme bakgrunn som Hussain som er enige med ham! Jeg regner med at familien hans skjemmes over ham.
   Det er også helt greit om han blir dømt for sine krenkende og truende uttalelser.

  3. Jeg er bosatt i et land der 98% er muslimer, men fordi jeg er kristen så går jo ikke jeg rundt og roper ut bibelske tekster og forlanger at folk skal kristnes og brenner flagget dems foran ambassader og slikt. Ytringsfriheten har ingen grenser, men om den kombinrres med vanlig folkeskikk så tror jeg de fleste kunne klart å komme overens litt bedre. Folkeskikk og gjensidig respekt er igrunnen noe alle religioner burde føle de har til felles.
   Flott at du engasjerer deg i alvorlige temaer også Terje, det liker vi! Ps: kommer det snart noen innlegg om favoritt verktøy eller dagens innkjøp? Eller ukens ku- min personlige favoritt!

  4. https://www.facebook.com/pages/Ugaydullah-Ubaydullah-Hussains-motstandsgruppe/203302153210467
   Hei dere,
   Pga. de den lave straffen Ubaydullah Hussain nettopp fikk for sine ekstremt hatflulle ytringer, har vi bestemt oss for å ha det litt moro med han. Vi har bestemt oss for å lage en «kampanje» der vi finner offentlige bilder av han som vi retusjerer til noen nokså homofile bilder (se vår Facebook/Twitter-side). Vi er selvsagt ikke homofober selv, men vi vet jo at han hater homofile og at dette vil plage han grenseløst dersom dette sprer seg og blir stort nok.
   Og det fine med dette er jo at vi ikke bryter norsk lov på noen som helst måte, vi finner bare offentlige bilder (og kanskje etter hvert videoklipp?) på nettet som vi retusjerer. Jeg håper så mange som mulig vil bidra til denne lille «hevnaksjonen» på vegne av det norske folk, slik at det får medieomtale til slutt. Vær kreative, men hold dere innenfor loven, så tenker vi dette kan bli veldig interessant.
   Hashtagen vi bruker er #uGAYdullah, en artig tvist på han eget navn Ubaydullah. Bruk Facebook, Twitter, YouTube, kommentarfelt i nettaviser, blogger etc. for å spre dette så det kan bli et «nettfenomen». Husk å legge til hashtagen #uGAYdullah.
   Det er trist og skammelig at en mann som han slipper så lett unna det han har gjort og sagt, så dette er «folkets» måte å ta litt igjen på. Som vi skrev til han på Facebook, så er målet vårt at han skal bli husket for disse bildene, bare fordi det vil plage han og fordi det ikke er noe han kan gjøre med det.
   På forhånd tusen takk for hjelpen!
   PS! Det er nok kanskje noen av dere som ikke vil bidra i frykt for hva slags hevn han vil ta, men vi oppfordrer dere til å bli med likevel. Opprett en ny brukerprofil med et annet navn f.eks. Det er viktig at så mange som mulig bidrar til dette hvis det skal få en merkbar effekt. Om dere ikke lager noe selv, er det hvertfall veldig fint om dere kan hjelpe til med å spre dette til så mange plattformer som mulig.
   Mvh
   Team #uGAYdullah

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg