Julekalender 3. desember

I dag er det en gladsak vi kan presentere her i julekalenderen. Nemlig Torlaugs favorittjulevare, en vare som også kommer høyt opp på min liste over julefavoritter. Jeg har en snikende følelse av at mye av det som tidligere var spesielt for jula, spiser vi nå hele året. Syltelabber for eksempel, ser man nå folk går og gnager på året rundt. Men tilbake til Torlaugs julefavoritt. Det er dadler, og det må være de store deilige dadlene som kommer i løs vekt. De er mye bedre enn de små som er presset ned i en plastboks. Dadler er av de mest tradisjonsrike julegodteriene, de vokser på palmer i Nord-Afrika og tørre strøk i Asia. Daddelpalmen kommer opprinnelig fra India, der ble dyrket for over 8000 år siden.Så her snakker vi tradisjoner.


Nei, dette bildet er ikke fra Bogen, dette er daddelpalmer fra Marokko.


Slik ser de ut i kartongen, skrukkete fordi det er en tørket frukt. Likevel er de myke, søte og full av smak. En smak av fjerne himmelstrøk og barndommens jul.


Sånn ser det ut når Torlaug akkurat har åpnet eska med dadler. For Torlaug er det nesten julens innhold som ligger i denne kartongen.

Siste innlegg