Bogen bru

I kveld avsluttes andre sesong av Broen på NRK1. Og i den anledning legger jeg ut bilder av vår egen “broen”, Bogen bru. Denne brua er ikke så lang og prangende som den i TV-serien, men likevel er den viktig for oss. Bogen bru er også ei grensebru, midt på brua går grensen mellom Nærøy og Bindal kommuner, og dermed grensen mellom Nord-Trøndelag og Nordland. Faktisk kan vi trekke det så langt at det er grensen mellom Nord-Norge og Sør-Norge. Man kan lett se for seg et kriminaldrama i tilknytning til Bogen bru.

Bogen bru hviler på solide betongsøyler. Jeg innbiller meg at brua har 50-årsjubileum neste år. Byggingen av brua førte til at mange mennesker fikk veiforbindele med omverdenen, og er å anse som det viktigste byggverket i vårt nærområde.


Som skiltene illustrerer er dette et trafikknutepunkt.


Som alle bruer med respekt for seg selv, har også Bogen bru et troll boende under seg.


Hvis en psykopatisk øksemann, sjekksvindler eller morderisk miljøaktivist skulle prøve å rømme over Bogen bru, ville han fått store problemer med å komme seg forbi disse karene!


Jeg kunne også satt Balenoen på tvers, og så kunne jeg bare tatt en telefon til han som holder til i huset i bakgrunnen her. Han er krimhelt i det virkelige liv, og ville lett ha sørget for å få buret inn en hvilken som helst kjeltring. Moralen er, ikke prøv deg på noe kriminelt hvis du er i nærheten av Bogen bru!

6 kommentarer
  1. Herlig, Bogen Bru har endelig fått litt oppmerksomhet. En glemt bru etter min mening. Artig, artig.

  2. Korr i f….hente du fantasien fra? Glede mæ tell motebloggen din, og du kjøpe vel også det dyreste fordi det er det beste…..og alle andre er sååååå misunnelig på deg.

  3. Dill; kan ikkje du meddele oss andre litt om kva som har skjedd over og under Bogen bru? Kanskje nokon får ein idè til ei histore.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg