Kjøttrullsying

Julen står utålmodig og banker på døren nå. Jeg er fremdeles noe reservert mot å slippe den helt inn, men noen juleforberedelser må jeg dog innrømme at det har blitt. I går var det sying av kjøttrull som sto på programmet. Dette er en veldig tradisjonsrik syssel nå i førjulstida, så også hos oss. Men det er en utfordring når det gjelder tradisjonsmat. Det er ikke alle i den unge generasjon som synes at alle gamle tradisjonsrike retter er så godt og fristende. Derfor har jeg funnet det helt nødvendig å piffe opp mye mat med mer moderne ingredienser og tilsetninger. Også kjøttrullen har fått en makeover for at også de unge skal fristes.


Man starter med et høvelig kjøttrullskinn.


Pastaskruer er mange ungdommer glad i, derfor et selvfølgelig valg til kjøttrullen.


Klementinbåter og svisker må også til. Svisker er vel ikke de unge så glad i, men det må være noe for oss eldre også.


Det som virkelig setter en ekstra spiss på denne kjøttrullen er porsjonssnusen som fordeles raust og jevnt utover. Mange unge er glad i snus. Det er et faktum man kan like eller mislike, men hvis det kan bidra til et løft for tradisjonsmat, så kan vel ikke det være så galt.


Kjøttrullen ferdigsydd og pakket inn i tøyelig nettingstrømpe. Hvor jeg har fått tak i sånn strømpe? Matkroken Bogen naturligvis!

6 kommentarer
  1. Vert tradisjonar tradisjonar om dei forandras? Høres egentlig litt utradisjonelt ut dette, ihvertfall med den snusen. Slår dette an hos kjerringa? Men om det slår an vil eg gjerne høyre frå deg att.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg