Ukens ku, Julie Desember

Denne ukens ku er Julie Desember. Hun er min fotografs ku. Dette er den eneste kua vi har som ikke er NRF-ku. Julie D. er av rasen STN, som står for sidet trønder- og nordlandsfe. Rasen går også under betegnelsen rørosfe. Vi kjøpte henne som liten kalv fra Glørstad gård på Hitra den 12. februar i 2011. Hun er født 21. desember i 2010. Hun er hele gårdens kjæledegge og er ei ku med stor personlighet. Hun er veldig glad i oppmerksomhet. Ofte står hun og lager “snorke”-lyder når hun synes hun får for lite oppmerksomhet. Og selv om hun er mye mindre enn de andre kyrne, hevder hun seg godt i flokken. Hun lar seg på ingen måte kue. Hun melker en god del mindre enn de andre kyrne, men så er hun jo også mindre og spiser mindre enn de andre. Julie D. har hatt en kalv, Marius som kom til ved nyttårstider. Hun er drektig igjen nå, og venter kalv i mars. Dette er vårt lille bidrag til å ta vare på en utrydningstruet og bevaringsverdig storferase.


Julie setter pris på kos og oppmerksomhet.

 

Tungeakrobatikk er hun suveren på.

 

STN-kyr er vakre skapninger.

 

Bildet gir en liten pekepinn på hvor små disse kyrne er.

 

  1. For ei fjong dame! Og som dere matcher – like ‘klær’.
   Den tungegymnastikken skulle jeg likt å se på film.

  2. Fiiin lita ku. Jeg kjenner (vet av) han du kjøpte henne fra 🙂 Herlig bilde av deg og Julie. Ingen tvil om at hun liker kos 😀

  3. Hei !
   Lenge siden jeg har lest bloggen din nå.
   Det er veldig artig å se kua igjen 🙂
   Vi på Glørstad gård avsluttet melkeproduksjon i 2012, men har noen kviger som skal kalve utpå våren.
   Når man først har forelsket seg i Røroskua, så er det veldig vanskelig å slutte med sånt dyrehold 🙂

  4. Turid: Hei Turid, Julie Desember skal kalve snart igjen, hun er faktisk “tidlaus”. Så det er vi spent på. Den første kalven hennes, Marius Sarius Katarius, skal snart flytte til Malm der han blir avlsokse i ei STN-besetning.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg