Dyrlege Christian Wendelbo

I serien “Bondens serviceapparat” har vi i dag kommet til dyrlege Christian Wendelboe. Han er en av dyrlegene vi kan ringe til når et dyr er sykt. I dag var det heldigvis ikke noen syke dyr, det var bare en kalv som skulle avhornes. De kalvene som er født med hornanlegg blir rutinemessig avhornet. Noen vil kanskje synes at dette er brutalt, men det er faktisk god dyrevelferd å fjerne hornene på dyra. Jeg er så gammel at jeg husker at kyrne hadde horn. Og det var mye mer slåssing med påfølgende skader hos kyrne ute på beite den gangen. Når de ikke har horn blir det mye fredeligere i flokken, og mobbing av enkeltkyr forekommer ikke. Og så er det jo også mye tryggere for alle som arbeider med dyrene.


Christian Wendelbo er en usedvanlig blid og trivelig kar å få på besøk i fjøset.


Christian var slett ikke motvillig til å stille opp på bilder, noen vil vel til og med hevde at han er fotogen. Legg spesielt merke til de ulike, men likevel matchende antrekkene hos dyrlege og blogger. Det er ikke mye som er tilfeldig her i bloggverdenen. Vi er nokså opptatt av stil og mote på bygda også.


Her får Ida lokalbedøvelse etter at hun på forhånd er sedert, det vil si at hun på det nærmeste sover her. I tillegg får hun en injeksjon langtidsvirkende smertestillende. Alt blir gjort for at det ikke skal være smertefullt eller ubehagelig for kalven.


Barnebarna synes det er spennende å følge med på alt dyrlegen gjør. Her bruker han varmluftspistolen til å stoppe hornveksten.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg