Potet fra Overhalla

I går fikk jeg være med Morten til Overhalla for å hente poteter. Både Morten og jeg er veldig glad i poteter, men vi er også veldig kresne på kvaliteten. Morten har en fast leverandør av poteter som han selger i butikken. Det er Ranum gartneri, de dyrker store mengder poteter av ypperste kvalitet. Hovedproduksjonen er settepoteter, men de aller fineste potetene blir sortert ut til matpotet. Morten kjører mange turer til Overhalla for å hente poteter til sine kvalitetsbevisste kunder. Og i går kom altså høstens første forsyning på plass hos Matkroken Bogen.


Morten gliser godt når han laster opp poteter. Er det fordi han syns det er moro å kjøre truck, eller fordi han gleder seg til å tilby kundene gode poteter?


I dyp konsentrasjon når lasten skal opp på hengeren.


Her er potetbonden Hans Ranum foran sorteringsmaskina som er første stopp for poteten når den kommer inn fra åkeren. Den andre mannen på bildet er sannsynligvis en polsk bærer.


Her har potetbonden klatret opp for å finne fram storpotet som er ypperlig til baking.


Poteter kan brukes til alt, her blir Morten intervjuet av Hans Ranum, med en potet!


Potetsorten som Morten hentet denne gangen er av den gamle hederskronte sorten Kerrs Pink. Og ettersom det er en gammel og tradisjonell sort, valgte Morten å hente den med en gammel og tradisjonsrik bil. En Opel Ascona 1982-modell. Morten er av den oppfatning at kjøretøyet må tilpasses til produktet han frakter. Ellers vil noe av autensiteten gå tapt. Dette er en stor betryggelse for Matkrokens potetkunder.

3 kommentarer
  1. Åh, det her skulla butikkeieran på Østlandet hatt som pensum. Her om dagen va det tilbud på fransk potet i 1-kilosnett på nærbutikken. Og no, i september, fant æ verken norsk løk eller eple. Æ for te neste butikk.

  2. Så flott at noen tar dette på alvor. en dårlig potet ødelegger middagen fullstendig, og ikke noe er bedre enn ordenlige norske poteter. Tusen takk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg