Ukens ku, Veronica

Da har turen kommet til 397 Veronica i serien ukens ku. Hun er født 20/12 – 2008, og er oppkalt etter mitt barnebarn Sigurd sin mor. Veronica er svart og staselig (kua altså),og hun er en bestemt dame. Men hun er grei å ha med å gjøre, men enkelte ting vil hun bestemme selv. Hun godtar for eksempel ikke å bli klippet når vi setter kyrne inn for vinteren. Hun har hatt 3 kalver, hun fikk en kukalv 31/12 i 2010, en oksekalv 7/3 i 2012, og nå 17/4 i år fikk hun enda en oksekalv. Etter en lei jurbetennelse i sommer, melker hun bare på 3 spener. Så framtiden hennes er av den grunn noe usikker. Veronica er datter av 10039 Haga, en okse som kommer fra Østfold, mens hun som kua er kalt opp etter kommer fra Vestfold. Veronica melker sånn midt på treet, men utmerker seg med høyt innhold av fett og protein i melka.

Også Veronica er flink til å krølle tunga.

Hun ser litt autoritær ut, hun er litt sjef i flokken.

Hun kan godt hilse på eieren ute på beitet, men noe kos er hun ikke interressert i.

 

    1. Så bra at dere er tilbake!!!!!!!! Oppdaga det ikke før i dag, men nå har jeg jeg oppdatert meg på små og store hendelser, uka ku og ikke minst aktiviteter hos Matkroken Bogen. Helt supert!!!!!
      Lurer veldig på hvordan det gikk med geiterams/høymole-nekene. Har du noen erfaringer å dele med leserene av bloggen med hensyn på smakelighet, pris og markedsmuligheter?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg