Ny oksekatalog

I dag kom det ny oksekatalog fra Geno i posten. Og denne gangen var det ekstra morsomt å få den. For to av eliteoksene er fra området her, vi har kanskje ikke så mange kjendiser å skilte med. Men vi har ihvertfall to eliteokser, og det betyr jo mye. Den ene av de to oksene er veteraneliteokse nå, 10617 Skei er født på Leka hos Tone Rennemo og Per Helge Johansen. Tone er i tillegg til å være bonde, også dyrlege. Og Per Helge er i tillegg til å være bonde og inseminør, ordfører på Leka. Den andre oksen jeg tenker på er 10918 Val som er født på Val videregående skole i Nærøy, altså i samme kommune som jeg bor i. Han har sin debut som eliteokse nå, og hvilken debut. Avlsverdi på 35 er noe av det beste ever!

Bestandig stas å få oksekatalogen i postkassen.

Gromoksen fra Val.

Den mest kjente Lekaværing siden Kong Herlaug. Muligens den mest fruktbare også. Svært godt lynne har den også, men det er jo ikke så uvanlig blant lekaværinger.

Sist Tone Rennemo var i fjøset her og behandlet ei ku, glemte hun igjen yndlingsfrakken sin. Jeg kunne ikke motstå fristelsen til å prøve den, og late som at jeg var dyrlege. Ser jeg troverdig ut? Det hører også med til historien at Per Helge tidligere har brukt frakken i embeds medfør. Som inseminør altså, ikke som ordfører, det skulle tatt seg ut.

Litt modellposering hører med når en har en så eksklusiv frakk på seg.

Har bestandig hatt lyst til å løpe med ukneppet frakk, med frakkeskjøtene flagrende. Synes det er noe dramatisk og fint over det. Her kommer dyrlegen og redder det døende dyret liksom.

Siste innlegg