Sunn fornuft - del 2

I serien der jeg vurderer egen blogging opp mot punktene i den nye "Sunn fornuft-plakaten" for bloggere, har jeg i dag kommet fram til punkt 2. Det lyder som flger:

2. Unng vre for bastant nr du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller livsstil. Husk at du skriver av egen erfaring og ikke som fagperson. Det som er bra for deg er ikke ndvendigvis bra for alle andre.

Dette er av de punktene jeg ikke har s veldig drlig samvittighet for. Nr det gjelder livsstil, s tror jeg nesten ikke at jeg har det. Jeg klarer i hvert fall ikke sette min egen livsstil inn i en bestemt bs. Men det kan godt vre at jeg p ukritisk vis har omtalt og framstilt enkelte matvarer p litt for positivt vis. Det ser jeg nrmere p i bildene og bildetekstene her.


Gjentatte ganger har jeg latt Morten Ulrichsen f promotere poteter fra Overhalla. Ogs p dette bildet, som egentlig skulle handle om sunne fiskeretter fra Findus, fikk Morten posere med med en potetsekk. Ikke at poteter er s usunt, men jeg har heller ikke kommet med advarsler mot overdrevent inntak.


Til og med sunnhetsapostelen in persona, Bondefrken, har blitt med p potetgaleien. Veldig betenkelig, srlig i lavkarbokretser.


Vafler har jeg mange ganger omtalt p bloggen. Her er det Bygdekinomaskinist Jan Ove Brndbo som lurer min kone til ta en ekstra vaffel. Vafler er veldig godt, men hvis det blir en vesentlig del av kostholdet, er det veldig usunt. Det sier i hvert fall min venninne Bondefrken.


P Coop Kongsmoen fikk vi vafler med egg og kaviar. Dette bildet vakte nasjonal oppsikt, sikkert fordi de usunne vaflene var pfrt sunne egg bde fra hne og torsk. Hnseegg er som kjent frikjent for mistanken om pfre folk usunt kolesterol. Og torskerogn, som kaviar er laget av, inneholder sikkert omega 3. Jeg kan ikke tenke meg annet.


Reker og salat hrer absolutt til det sunneste man kan spise. Et lite minus for majones og Gammel Dansk, men det m jo vre lov skeie ut litt ogs. Jeg tror faktisk det kan vre sunt f.eks. unne seg et glass eller to Gammel Dansk til rekene.


Selv noe s srt som vaktelegg har jeg promotert, men jeg nekter tro at vaktelegg har potensiale til bli et folkehelseproblem.


Klippfisk, som er saltet og trket torsk, har jeg helt uhemmet skrytt av. Og det p tross av det svrt hye saltinnholdet. Salt kan som kjent gi hyt blodtrykk og forferdelig trste. Her har jeg sviktet informasjonsplikten min om fortelle at klippfisk m vatnes ut og kokes fr den spises.


Lutefisk, og her har jeg god samvittighet. Den bestr for det meste av vann og litt protein. Og jeg viser ikke fram det kaloribombeaktige tilbehret som mange bruker til lutefisk.


Denne er derimot stygg. S svartbrent grillmat inneholder acrylamid, og det er p ingen mte sunt f i seg.

2 kommentarer

LadyCarina

14.08.2016 kl.23:21

Fantastisk! 😂

Mariann

14.08.2016 kl.23:38

Fantastisk! ❤👍

Skriv en ny kommentar

hits