Kjøttrullsying

Julen står utålmodig og banker på døren nå. Jeg er fremdeles noe reservert mot å slippe den helt inn, men noen juleforberedelser må jeg dog innrømme at det har blitt. I går var det sying av kjøttrull som sto på programmet. Dette er en veldig tradisjonsrik syssel nå i førjulstida, så også hos oss. Men det er en utfordring når det gjelder tradisjonsmat. Det er ikke alle i den unge generasjon som synes at alle gamle tradisjonsrike retter er så godt og fristende. Derfor har jeg funnet det helt nødvendig å piffe opp mye mat med mer moderne ingredienser og tilsetninger. Også kjøttrullen har fått en makeover for at også de unge skal fristes.


Man starter med et høvelig kjøttrullskinn.


Pastaskruer er mange ungdommer glad i, derfor et selvfølgelig valg til kjøttrullen.


Klementinbåter og svisker må også til. Svisker er vel ikke de unge så glad i, men det må være noe for oss eldre også.


Det som virkelig setter en ekstra spiss på denne kjøttrullen er porsjonssnusen som fordeles raust og jevnt utover. Mange unge er glad i snus. Det er et faktum man kan like eller mislike, men hvis det kan bidra til et løft for tradisjonsmat, så kan vel ikke det være så galt.


Kjøttrullen ferdigsydd og pakket inn i tøyelig nettingstrømpe. Hvor jeg har fått tak i sånn strømpe? Matkroken Bogen naturligvis!

6 kommentarer

inger b.

24.11.2013 kl.11:15

Si fra hvis dette slår til hos de unge..... sliter litt med å lykkes med det jeg også :-)

monica :)

24.11.2013 kl.11:34

Kjøttrull er jo kjempegodt som den er :)

24.11.2013 kl.11:49

Terje da, tradisjoner skal de endres? Bra du profilerer de gode førjulsaltiviteteme !

Tore på jordet

25.11.2013 kl.11:25

Vert tradisjonar tradisjonar om dei forandras? Høres egentlig litt utradisjonelt ut dette, ihvertfall med den snusen. Slår dette an hos kjerringa? Men om det slår an vil eg gjerne høyre frå deg att.

Heidi Strøm

25.11.2016 kl.20:52

Den der slår ann hos ungdommen. Dem kan da bare plukke ut sviskern.

Footloose1.blogg.no

26.11.2016 kl.00:48

Du er helt konge

Skriv en ny kommentar

hits